Blog...

Tonhal saláta szénhidrátcsökkentett tésztával

A hal az omega 3 zsírsavak elsődleges forrása és emellett számos más fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul a világ minden pontján szerves része a gasztronómiának, receptek százainak főszereplője, mi magyarok mégsem fogyasztunk belőle eleget.
Íme egy recept, amivel változatossá tehetjük a diétánkat, miközben a halfogyasztásról is gondoskodunk!

Hozzávalók

  • 20 dkg D-life szénhidrátcsökkentett orsó tészta
  • 6 db koktél paradicsom
  • néhány db olviabogyó
  • 160 g tonhal
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 2 ek olivaolaj
  • 4 ek light majonéz
  • 4 ek light joghurt
  • 1 ek citromlé
  • só, bors izles szerint

Elkészítés

Forraljunk egy fazékban vizet, tegyünk bele sót és olivaolajat. Mikor felforrt, tegyük bele a tésztát és főzzük készre. Figyeljünk rá, nehogy “túlfőzzük”, az öntet egyébként is puhít még a tésztán. Ha elkészült, szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A paradicsomot vágjuk tetszőleges szeletekre az olivabogyót pedig félbe vagy karikákra. Utána adjuk hozzá a kukoricát és a tonhalat, majd keverjük össze a tésztával és az egészet forgassuk össze egy kevés olivaolajjal.

Készíthetünk hozzá egy könnyed öntetet is, ehhez a majonézt, a joghurtot és a citromlevet keverjük össze, majd adjuk a többihez.

Ha elkészült, pár órára tegyük hűtőbe és utána tálalhatjuk önálló ételként vagy köretként.

Ebben az esetben is nyugodtan alakítsd a receptet a saját ízlésed szerint, használd a kedvenc fűszereidet és csempéssz bele más zöldségeket is! Az elkészült, saját képedre formált receptet pedig oszd meg velünk hozzászólásban! 🙂

Hevesi Szandra

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk a látogató élményének javítását segítő "sütiket" használunk. Elfogadod? További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás