
Van élet a csirkemell – rizs kombináción túl is… Kedvenc diétás alapanyagunkat ezúttal a megszokottól eltérően tálaljuk, de természetesen szénhidrátcsökkentett, diétabarát verzióban!
Hozzávalók
A csirkéhez
- 40 dkg csirkemell filé
- 0.25 dl olívaolaj
- Ízlés szerint só és bors
- kakukkfű
A salátához
- 25 dkg D-life szénhidrátcsökkentett spagetti megfőzve
- néhány darab olivabogyó
- egy fél zöld kaliforniai paprika
- 15 dkg mozzarella vagy más sajt
- 1 kisebb lila hagyma
- 10 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg szárított paradicsom
Az öntethez
- 3 dl joghurt
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek mustár
- egy negyed citrom leve (friss!)
- 4 ek bazsalikom (friss)
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A kockára vágott csirkemellet egy nagyobb edényben összekeverünk a fenti hozzávalókkal, majd egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Közben megfőzzük a tésztát, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl puhára, maradhat egy picit nyers a közepe, az öntettől bepuhul majd.
A hagymát finomra aprítjuk és a többi zöldséget is csíkokra vagy kockákra vágjuk, a mozzarellával (vagy más sajttal) együtt. A főtt tésztát kissé hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Az öntet összetevőit egy tálba öntjük és alaposan kikeverjük. Utána ráöntjük a salátára, jól átforgatjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Ízlés szerint módosíthatjuk a recept összetevőit, és az önteteket is variálhatjuk kedvünkre.
Ha elkészítetted a receptet vagy megalkottál egy újabb variációt, írd meg nekünk hozzászólásban!